wtorek, 12 lipca 2011

Dieta urozmaicona - produkty zakazane

Przez pierwsze 7 dni (do następnego spotkania) jestem na diecie urozmaiconej.
Lista produktów zakazanych:
Pieczywo: inne niż: razowe, chrupkie lub typu graham
Warzywa wymagające kontroli: fasola, bób, soja, kukurydza, groszek, buraki gotowane, marchew gotowana.
Mięsa: wieprzowina, baranina, boczek, skwarki, wędliny, konserwy mięsne, parówki.
Ryby o zaw. tłuszczu od 5-28%: łosoś, sardynka, sardela, makrela, śledź, tuńczyk, węgorz, karp, halibut. Należy unikać dań rybnych w oleju lub sosach.
Jaja: nie więcej niż 3 lub 4 żółtka na tydzień, białka w dowolnej ilości.
Owoce: Należy unikać spożywania fig, bananów, winogron, awokado, oliwek i kokosów.
Oleje i tłuszcze: Należy unikać potraw smażonych i tłustych. Nie powinno się używać smalcu, masła i margaryny.
Sery: Należy unikać serów tłustych, żółtych, oscypków i pleśniowych.
Napoje: Nie powinno się pić napojów alkoholowych, gazowanych, słodzonych soków owocowych ani napojów chłodzących.
Przyprawy: sól można spożywać tylko w niewielkich ilościach.
Nie stosować: majonezu, ketchupu, mąki i bułki tartej do panierowania oraz mąki do zagęszczania zup i sosów, śmietany.
Produkty mączne: makarony, pierogi, kluski, naleśniki oraz fastfoody nie są wskazane w trakcie stosowania diety.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...