Każdy może nauczyć się gotować.
Kiedy już zarazisz się bakcylem gotowania, pokaż swoim przyjaciołom, jak to robić. Po prostu opanuj jeszcze dziś jeden przepis i PRZEKAŻ GO DALEJ.
Inspiracją do powstania tej książki stali się wszyscy znani mi ludzie, którzy byli przekonani, że nigdy w życiu nie nauczą się gotować. Tego rodzaju myślenie działa na mnie jak płachta na byka, ponieważ głęboko wierzę, iż gotowanie w domu jest jedną z najbardziej podstawowych umiejętności, którą powinna posiadać każda osoba na tej planecie, aby móc zadbać o siebie, rodzinę i przyjaciół.
Napisałem zatem książkę, aby pomóc ci (lub osobie, dla której ją kupujesz) nauczyć się gotować w możliwie najłatwiejszy i najszybszy sposób. Wybrałem przepisy na potrawy, które wszyscy lubimy, i podałem własne, uproszczone wersje tych dań - chcę poprowadzić cię przez nie za pomocą jasnych wskazówek oraz ilustrujących je krok po kroku zdjęć, aby dzięki temu otworzyć przed tobą zupełnie nowy świat wspaniałego jedzenia.
Bez względu na to, czy jesteś opornym początkującym, czy dobrym kucharzem, który ceni prostotę, pozwól, abym wraz z moją książką pomagał ci gotować naprawdę smaczne posiłki, które przypadną do gustu także innym osobom. DO DZIEŁA! [Jamie Oliver o swojej książce.]
Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam ją sobie. Lubię książki kulinarne. To idealne połączenie tego co kocham... jedzenie i czytanie... więc czy może być coś lepszego niż książka o jedzeniu :)
Czytanie książek o gotowaniu często kończy się gotowaniem... nie koniecznie według przepisu z czytanej książki. Tym razem po dwóch tygodniach posiadania książki wypróbowałam już dwa przepisy. Pierwszy to przepis na "super czekoladowe ciasto" pychota. Dzisiaj spróbowałam przepis na "Chrupiącego kurczaka z czosnkiem" - genialne. Nigdy nie wpadłabym na tak prosto przygotowaną panierkę, która byłaby tak doskonała w smaku. W książce tej jest jeszcze wiele przepisów, które bardzo chcę spróbować... i spróbuję. Przepisy są naprawdę łatwe i szybkie. Gorąco polecam... każdemu. Bo KAŻDY MOŻE GOTOWAĆ!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz